972 54 20 20    669 579 105       rÉserVER

 

 


 
 
El Bassegoda Park obté el reconeixement de la Fundació Starlight, com a càmping en pro del turisme de las estrelles.  Albanyà, 20 d’Agost de 2015. El Bassegoda Park situat a Albanyà (Girona) ha rebut el reconeixement de la Fundació Starlight i passarà a ser el primer càmping privat en tot el món acreditat pel sistema de certificació Starlight, realitzat amb l'aval de la UNESCO1 dins del seu programa MaB (Home i Biosfera).


Els Campaments Starlight gaudeixen d’una qualificació atorgada a aquelles instal·lacions acreditades que organitzen activitats dirigides a promoure el coneixement del cel estrellat com a part de la natura i a experimentar un turisme sostenible, respectuós amb el medi ambient i proteccionista del cel nocturn. Un Campament Starlight a més ha de gaudir del nivell de qualitat que el qualifiqui i el converteixi en propagador dels valors continguts en la declaració de Palma en defensa del cel nocturn i del dret a gaudir de la llum de les estrelles.

Segons Pere Guerra, representant de Bassegoda Park “Aquest reconeixement permet acreditar al càmping com a un destí turístic preferent pel públic en general i en particular per a tots els astrònoms amateur que vulguin gaudir del turisme rural i familiar en un entorn privilegiat, lluny de la contaminació lumínica dels nuclis urbans ”.

A efectes de protegir i preservar les privilegiades qualitats del cel nocturn de la localitat d’Albanyà2, el Bassegoda Park (que compte amb un avançat sistema d’enllumenat nocturn que minimitza l’impacte de la contaminació lumínica) ha subscrit l’adhesió de la declaració de Palma sobre la defensa del cel nocturn i el dret a la llum de les estrelles. En virtut de l’adhesió a aquesta declaració, en les activitats d’astronomia obertes a tots els clients del càmping es donarà a conèixer que el cel nocturn (patrimoni en perill de desaparèixer) té un valor per la ciència, la educació, la cultura i el turisme a més de ser un factor important de qualitat de vida.

Efectivament, durant la declaració de l’any 2009 com a any internacional de l’astronomia, representants de la UNESCO van definir el cel nocturn com a una herència comú i universal per a la humanitat.

El reconeixement de la fundació Starlight s’emmarca en la celebració del desè aniversari del Bassegoda Park i segons Esteve Guerra, director del càmping Bassegoda Park “reafirma la nostra voluntat de seguir millorant la oferta turística en conjunció amb una major protecció del medi natural. A aquests efectes, volem garantir als nostres clients el dret a un cel nocturn no contaminat que permeti gaudir de la contemplació del firmament”.

 


 

 

1: Portal Heritage of Astronomy de la UNESCO i enllaç a la fundació Starlight
http://www2.astronomicalheritage.net/index.php/darkskies-news
http://fundacionstarlight.org/2: Mapa de contaminació lumínica (dades del Earth Observation Group de la NOAA). Albanyà és una de les poques localitats que queden pràcticament lliures de contaminació lumínica a Girona.

http://www.lightpollutionmap.info

 

Contacte: Pere Guerra Serra
Tel. 659007917
Fax. 972152359
info@bassegodapark.com
www.bassegodapark.com

 


 

 

 

This site uses its own and third parties cookies to improve our services related with your preferences by analyzing your browsing habits. If you continue browsing, we consider that you have accepted the use of it. You can learn more about our cookies policy here.

Accept